Virginia is for lovers

Goede morgen allen. Het is half uur na middernacht en ik ben aangekomen in de staat Virginia. Hier wonen 2 van de 3 zonen van Pat en haar middelste, Patrick heeft me hartelijk welkom geheten in zijn fantastische huis. Maar voordat we daar waren hebben we eerst een autotrip van 7 uur moeten doorstaan. In plaats van de Interstate te nemen, besloten we de normale highway route te doen, welke ons via ee groot schiereiland naar het zuiden zou brengen. Na afscheid te hebben genomen van Carol, reden we richting zuid, en de staat pennsylvania in. Het is slechts een brug verder van new jersey dus dat was een makkie. Vandaar uit hebben we gezocht naar route 1. De oudste snelweg in amerika die vanaf boston tot aan florida voert. Ik had toevallig een documentaire gezien vlak voor vertrek over deze route. De keuze was unaniem. Terwijl we onder een stralend blauwe lucht zuidwaarts togen, passeerden we de staten Delaware, Maryland en uiteindelijk virginia. Je zag de prijzen letterlijk dalen. T.o.v. New york is dit goedkoop. Benzine, voedsel en natuurlijk in Virginia, staat vande tabak enkatoenplantages, de sigaretten. Het schiereiland was soms interssant en veelal gewoon saai. Vlak land met op sommige punten de baai aan de ene zijde en de atlantische oceaan aan de ande. En zoals met zovele kustplaatsrn is november nou niet echt het seizoen. Route 1 is fijn te berijden,niet te drhkmaar er zijn geen stadjes die noemenswaardig zijn. Rijen van vakantiehuizen, flats,caravans,een beetje zoals onze eigen kuststeden in de winter.Saai, en in de zomere niet te harden. Maar zo bleek, we hadden sateliet radio, dus de stemming die al goed was, bleef dat en werd zelfs beter. De jaren 40, 50, 60 enzo. Waren goed vertegenwoordigd en als we daar genoeg van hadden was er ook een aardig aanbod klassiek. Het schiereiland kenmerkte zich voor ons als een plek met een hang naar europa. We kwamen door plaatsen als Dover, Berlin, Warsaw. In dover zijn we gestopt voor een late lunch in kweenie meerhoe het heette, maar ” de pannekoek” plek van amerika. Heerlijk clubsandwich voor mij en een ander lekker dingetje voor Mark. Uitereaard worden deze gerechten geserveerd met koffie zoveel je wilt, softdrinks zoveel je wilt, heerlijke frieten en natuurlijk ketchup. Als toetje hebben we een mega stapel pannekoeken gedeeld. Vol en voldaan reden we de volgende 4 uur door met af en toe een kleine pies- en rookpauze. De hele route hebben we volgens plan volbracht tot het laatste aan toe. 1 x je verrijden houdt i,n dat je een half uur bezig bent om weer terug te komen. Heb ik al verteld dat dit een groot land is?..
Via een enorm lange brug en 2 tunnels kwamen we van het schier eiland af en belde ikPatrick om hem van onze naderende aankomst te verwittigen. En ook goed op tijd. We hebben het laatste uur alles uit de kast gehaald om bij te blijven. Ik heb Mark snickers gevoerd en cola ter ondersteuning. En op de radio hadden we het station margarita ille gevonden met muzien van jimmy buffet. Jullie vast onbekend, maar niet in de dodge. Uit volle borst zingend kwamen we eindelijk aan.
Patrick heeft een enig huis, welk ik morgen goed ga bekijken want het was pikdonker toen we aankwamen. Ze hadden lekker pasta gekookt en al etend hebben we natuurlijk veel bijgekletst. Ik moet een dezer dagen door een fikse stapel foto’s van Pat om uitleg te geven. Maar nu zit ik in de mega keuken, met een borrel en een peuk. Iedereen slaapt inmiddels, alleen de enige beagle bella houdt me gezelschap. Zo’n liefie! In de kamer staat de tv aan met mijn favoriete programma. Ken je dat? Een tv van 1 1/2 meter doorsnee en 1000 kanalen… Zucht… Het vuurtje brand in deopen haard. Ik ga nog even lekker met Bella biji het vuur liggen.

Bye bye and hugs

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Virginia is for lovers

  1. Nancy zegt:

    Ik komnet uit Carré , youp! Het was super leuk! storm wil even weten hoe het zit met al die honden die jij ontmoet. Wijffies kun je gewoon meenemen zegt hij. Je staat online! Kweet niet of je het gezien hebt 🙂
    Huggie xxxxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s