2011 cruise part 3

Het is zaterdag 16 april al weer… Waar was ik gebleven? Oh ja… Napels..

Na de Napels 2 daagse ging het schip richting Cartagena in Spanje… De reis voerde tussen de 2 eilanden Corsica en Sardinië… hetgeen ik persoonlijk hebben mogen meemaken in het kraaiennest zo rond de klok van 03.00 uur. Ja, ja… Noot is weer aan het nachtbraken, maar dan is het wel het meest gezellig op het schip. Afgezien van de 4 kinderen is het zoals gewoonlijk toch wel een geriatrische bedoening haha… Om 20.00 uur ligt ¾ al plat in de hut en staan de scootmobiels bij de liften geparkeerd. Soms worden de obers gevraagd in het kraaiennest, om die scooters op te halen voor de minder valide barhanger. Vreselijk lachen als je die ondeugden dan scheurend over de dansvloer ziet gaan op de scooters. Ik heb zelfs al van fikse aanrijdingen gehoord.
\Jammer genoeg heeft de zon me in de steek gelaten op het moment dat we uit Napels vertrokken, dus ik heb niet meer lekker in de zon met een boek kunnen zitten. En dan is het vertier wat minder aan boord. Ik heb mijn geluk geprobeerd in het casino, maar tot nu toe de jackpot niet gewonnen.
Het eten is zoals gewoonlijk weer uitstekend aan boord. De eetzaal zit nooit echt vol dus je krijgt voldoende aandacht van het personeel. Gisteren vierde onze ober zijn verjaardag en alle gasten hebben voor hem gezongen en cadeautjes gegeven. Dat toont toch wel de intimiteit die je veel meer aantreft op zo’n klein schip.
Verder ben ik onderdeel van de vaste kliek die ’s avonds aan de bar zit en kletst. En niet alleen maar gezellie praat. Je komt nog veel te weten over de mensen. En kijk ik heb er weer 2 facebook vrienden bij. Da’s altijd handig voor verre reizen. Een dame uit australie en een jongeman uit amerika die archeoloog is in zuid amerika…
Gisteren gingen eindelijk eens de voetjes van de vloer en heb flink geswingd.. of is het gezwongen.. je snapt me wel. Dit was uiteraard na dat de officiële dansers weg waren. Er wordt hier dansles gegeven op het schip en de 4 mannelijke professionele dansers zijn maar druk met de dames, (weduwe of man die niet kan/wil dansen)

Vanochtend de wekker gezet voor een tour door Cartagena… Raadt wat?!?!?!?! Ding liep niet af… en van nature ben ik geen wakker worden, dus ook deze tour heb ik niet mogen meemaken. Jammer!! Misschien zijn het ook wel de zenuwen voor morgen…. Want dan is het zover!! Vind het spannend.. en hoop zo dat het niet gaat tegenvallen. Duimen jullie voor me!!!

Leuk was het trouwens vandaag dat we achter de NIEUW AMSTERDAM lagen. De laatste aanwinst van HAL. Passagiers konden bij de “andere” boten op visite gaan. Bij het wegvaren, zo’n 2 uur geleden, werd er me toch een toeterconcert gehouden. De beide Amsterdammen boden tegen elkaar op met de sonore geluidsignalen. Een prachtig gehoor…. En toen onze kapitein… hij vond het wel leuk die nieuwe Amsterdam, maar wist niet hoe vaak hij ons moest melden dat wij toch wel op het fantastische vlaggenschip van de vloot zaten. Kinnesinne…haha…

Voor vannacht staat er een flinke zeegang te wachten. We zijn gewaarschuwd om ons vooral goed vast te houden aan de railing. Zal een nog legere eetzaal worden denk ik. Ik heb nergens last van… het mag van mij wel een beetje ruig…

Ik ga proberen een goede nachtrust te hebben vannacht om in ieder geval mijn tour door Cadiz wel te halen!! En om uiteraard ook wat fruitig voor de dag te kunnen komen.

Ik laat jullie meer weten! Echt waar.. ook de rest van de reis.. alhoewel na Funchal op Madeira er alleen nog maar zeedagen zijn.

Groetjes en liefs
Denise

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op 2011 cruise part 3

  1. Nancy zegt:

    Whoooow bijna zover. Ssssspannnnnend! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s